Pages

Wednesday, October 6, 2010

Jom Buat Butang Reply Kat komen blog anda

Langkah 1 : Pergi ke dashboard klik Design > Edit Html > Tandakan pada kotak 'Expand Widget templates'.

Langkah 2 :Tekan Ctrl + F dan cari kod kaler merah dibawah:




Kemudian copy kod di bawah ini..


*PENTING!!*
Sila gantikan YOUR-BLOG-ID dalam kod tertera diatas dengan blog id anda.Itu sahaja.




12 comments:

bain said...

dah copy kod tue, nak replace atau add lps ??

toyolkiut said...

oo..
nnti TK cuba..

nizam omar said...

@bain dah copy,add kat bawah je...jangan lupa gantikan YOUR-BLOG-ID kepada blog korang..(nombor ID)

nizam omar said...

@toyolkiut Try lah ye..harap2 menjadi lah ye..

zmah said...

nak try...harap menjadi..

nizam omar said...

@zmah cubalah ye..sebelum buat jangan lupa download ye..mana lah tahu korang buat silap.boleh undo semula..

NAZRUL AHMAD said...

mcm mna ???masuk g?blogID=YOUR-BLOG-ID&postID
kat blog id 2?isi url kita ka??
kena tanya tuan rumah dulu sbelum cuba..heheh

AnL Mama Glam said...

nizam, nak tnya nih, mana nak cari id blog kita (yg Nombor id tu)?

ijad said...

dah bertukar foto profile ya..

NAZRUL AHMAD said...

tuan rumah ,,hehh
tolong bagi detail la....ramia yg xfaham dengan toturial nie..

toyolkiut said...

hahaha...
xjadi pun..

nizam omar said...

ramai yang xberapa paham ni..minta maaf ye semua..saya nak terang kat semua, ramai sangat..apa katakorang tengok kat blog ni..memang detail ye..klik kat sini..

http://fitri1986.blogspot.com/2010/08/blog-tutorialbutang-reply-di-blog-komen.html

mekasih semua...

Related Posts with Thumbnails

Followers