Pages

Thursday, October 21, 2010

Perkara Sebelum Kahwin Selepas Kahwin

1. ANGKATKAN BEG
Come sayang, let me carry the bag 4 u. Kesian u...
Beg u pun u malas nak bawa. Lain kali jangan bawa beg ah!

2.. TERSUNGKUR BATU
'Sayang, intan payung, you ok tak darling? Bodoh punye batu!'
Jln betul2 la! Buta ke? Mata letak kat mana? Lutut? Batu tu macam besar pun tak nampak!

3. PAKAI SEXY
Lawanye u pakai baju ni. Seksi! Turn on I, macam nak gigit-gigit you sekarang jugak!
'Ni ape ni, tetek terjojol, nampak longkang! Dengan perut berlipat-lipat! Tak malu eh?'

4. MANJA DI PUBLIC
Manjanye syg i ni. Cium sikit sayang! Firm nye pipi you!
Oi! Org tgk ah! Tunggu balik rumah bole tak? Tak malu eh orang tengok?! 

5. KEMPUNAN
U nak makan burger ramly? Ok, besok i masuk JB belikan eh syg...
Burger McDonald pun sama pe! Jgn cerewet ah! Makan je!

6. KECANTIKAN
Cantik nye you hari ni. Eye shadow you lawa la! Berseri-seri muka you!
Ape ni make up mcm tepung gomak? Wayang pekji pun kalah tau! Bulan2 asyik beli make up je!

7. KEKAYAAN
U takde bnyk duit pun, i tetap syg u. Kekayaan tk menjanjikan kebahagiaan.
Tu la, dulu tak nak blajar betul2. Skrg baru nak menyesal! Duit tong sampah bulan ni camne?

8. SEX
Kalau kita kawin, hari2 i nak main dgn u.
Eh, i penat tau! Ingat i robot ke? Gatal! 

9. KESABARAN
Sudahlah syg, jgn merajuk. Sorry eh Sayang. Memang salah I.Jangan merajuk lagi ye Sayang.. I minta maaf. Maafkan i eh?
Salah you, you nak suruh I cakap Sorry! Banyak cantik muka you! Dah buat salah tak nak mengaku. Tau nak merajuk je. Awak punye pasal ah! Tak kuasa aku!

10. MASAKAN
Sedapnye u masak (walaupun tak sedap)
Mak u tak ajar masak ke? Ni Nasi lemak ke nasi basi?

11. DUIT NO PROBLEM
Syg, kita mkn dekat restoran mahal tu eh? Mahal takpe lah, skali skala...
Mak oi! Pe mahal! Da la! Mee grg mamak pak kassim lagi sedap. Tak mau ah! Abis kan duit aku je…

12. LUV PEGI LUV BALIK
Bye syg, I luv u too. Muaks! Miss u lah syg. (Padahal smlm baru jumpe)
Ah, ok bye! Tak bole lah. Kawan i ade ni! Bye la bye la!

13. PENGORBANAN
Takpe Sayang, I tak kisah. I sanggup buat apa saja untuk you. I fetch you later eh?
You ni, takde kepala otak ke yang I ni penat baru balik kerja. Apa salahnya you balik sendiri. Manja sangat ah!

14. JUMPA LAMBAT
Takpe Sayang. Asalkan you selamat sampai
Takpe la. Da biasa da! 

15. BUANG ANGIN
You kentot eh sayang? Hehehehehe! Cute la you ni! *cubit-cubit*
Oi, kentot bau loji… Makan x baca doa ke?

26 comments:

Norulhuda Sarbangi said...

percaya semua ni berlaku...tp tak semua suami berperangai begini...ada yg loving couple hingga ke pangkat nenekmoyang :p

ken said...

haha.. biasalah :P

nizam omar said...

@Norulhuda Sarbangi tak dinafikan masih ada suami yang macam ni..tapi hampir pupus...hehehe

nizam omar said...

@ken betul tu..belum kawin, ayat poer..dah kawin..hehehe..paham2 je lah...

diela712 said...

hahahaha.....mungkin ada kot!!

toyolkiut said...

seblm dpt dan slps dpt..
ada2 je yg x kena..
tuan empunya blog ni cmne pulak ye..
hehee....

nizam omar said...

@diela712 kebanyakan orang macam tu lah..

farah nordin said...

belum dapat,terjun lombong pon sanggup...
emmm... bila dah dapat,awak lah terjun lombong...hahahaha...

muhammad saiful abdul wahid said...

apa yang penting saya tak mcm tue hehehehe

nizam omar said...

@toyolkiut saya?...no komen..kena tanya wife..hik..hik..

nizam omar said...

@farah nordin ayat kena jiwang nak ngorat..hehehe

nizam omar said...

@muhammad saiful abdul wahid angkat bakul sendiri namapak?hehehe

Norulhuda Sarbangi said...

@toyolkiut baek nyer soklan...1000000like!!! hahahahhahaa

nizam omar said...

@Norulhuda Sarbangi oh..ada pakatan nak kenakan saya ni.huhuhu..

bain said...

ish ish ish.. saper la yg gitu yer.. ksian bini tu..

Masrom said...

sebelum kawin kene control,, pas kawin tak leh nak control plak... harap2 pada member2 para si suami semua takde la camtu..

nizam omar said...

@bainsesapa yang berkenaan lah..hehehe

nizam omar said...

@Masrom lelaki kan pandai berlakon.Benda dah banyak jadi,so ambik lah tauladan ye..

nettiara said...

Kalau kt nk jd loving couple forever, suami kena main peranan penting. Kl isteri tk loving macam yg suami nk, tlg ingatkan. Isteri plak kl suami tegur terima dgn rela hati dan redha. Isteri pn blh gak tegur suami. Suami kl ditegur jgn naik angin. Baru lah Just Married forever...

nizam omar said...

@nettiara selamat datang geng baru!
betul tu, kena saling memberi dan menerima.Tegur secara berhikmah.Bak kata dato fadilah kamsah:kalau nak tegur isteri 1x kena puji 10x.baru lah tak gado2..betul tak?

nettiara said...

He3..btl tu puji 10x, tegur 1x..
Yang penting give n take..

nizam omar said...

@nettiara masing2 ada kurang, so terima lah seadanya.
isteri/suami kan hadiah dari allah.jaga elok2

ctmah said...

salam.
teringat masa pergi kursus kahwin aritu,ustazah tu ckp "kalau suami/isteri tgh nak marah,cpt2 kita amek air sembahyang n sembahyang.xkesahla sembahyang apa pun.bia yang marah tu cool sendiri"
:)

nizam omar said...

@ctmah betul tu..api lawan dengan air..

Cik Liz a.k.a Leza said...

ahahahaha....layan zassss

nizam omar said...

@Cik Liz a.k.a Leza layan je..dah mcam wahid senario je dalam melodi.hehehe

Related Posts with Thumbnails

Followers