Pages

Monday, September 13, 2010

Add Ads Large Rectangle Nuffnang For Dummies



Kali ni saya ingin berkongsi ilmu dengan pembaca setia mengenai macam mana nak letak kod nuffnang dalam post.Biasanya, bagi ahli nuffnang yang baru akan sentiasa copy paste dari laman web nuffnang dan letak ke dalam post setiap kali ingin keluarkan post baru.Pasni , anda tak perlu susah-susah nak copy paste.Masukan aje post dan terus publish.Kan mudah.heheh..Ni dia Langkah-langkah yang perlu dibuat.Tak susah pun.

1.Buka lah akaun Nuffnang ye

2.Klik kat cini lagi

3.Untuk large rectangle, ambik yang ni,copy paste

4.Pergi kat Dashboard Post anda yang comel

5.klik kat cini,

6.Pastu kat sana,

7.Cari kat bawah sekali, Paste kod tadi disini ye sayang.

8.Kemudian tekan butang ni.ok

Sekarang anda boleh beraksi dengan mudah dan pantas, tiada lupa untuk iklan nuffnang.Selamat mencuba ye. Kalau ada masalah boleh komen, yang tak da masalah pun boleh jugak komen.Saya pun baru belajar.Mana yang nak tegur, dipersilakan.Amat di alu-alukan ye.Salam satu ratus penulis


9 comments:

miss faten said...

Hoo~
Baru kutahu begini rupanya. Ahhaa ;D
Alright alright thanks for the knowledge >__<

ijad said...

info yang menarik..

nizam omar said...

@miss faten mekasih datang..try lah ye.Kalau dah pandai, senang lah ye.

nizam omar said...

@ijadmekasih sudi datang.

azhar said...

bijaknye kau ni...

nizam omar said...

@azhar mekasih datang ye tuan azhar.ni puji ke perli ni?heheh.thinks positif.terima kasih atas pujian.

Leza said...

waaaa bagus2 dah buat tutorial macam ni...buat tutorial banyak2 yer utk newbie hehe

nizam omar said...

@Leza ye lah tuan tanah kedaung..hehehe.lama cuti ek.

Leza said...

@nizam omar apa mende kedaung tu? hahaa translet sikit..ah ah tuan tanah baru balik holiday raya

Related Posts with Thumbnails

Followers