Pages

Thursday, September 23, 2010

How to make Pages in your Blog

Assalam dan salam sejahtera kepada semua, hari ni saya ingin berkongsi dengan rakan2 yang berminat untuk membuat pages kat blog masing-masing.Kat sini saya akan ajarkan step by step ye.Untuk korang semua..Terutama kepada team myred eyes..


Senang aje untuk membuatnya. Ikuti dengan penuh khusyuk ye...heheh.ada masalah komen2 lah ye..
Jom start ye.
tengok gambar ni ye.

korang carilah benda ni kat blog korang ye...kemudian



klik kat sini ye.kemudian...jadi lah macam ni.


pastu korang klik kat sini...


kemudian klik kat sini,


setakat ni ada problem tak?kemudian klik kat sini lagi


akan keluar macam ni...klik butang biru ni.

 dan akan keluar macam ni...

Taip lah macam biasa ye.macam buat post biasa.ok..Kemudian, untuk buka ruangan komen macam ni.

harap korang tahu kat mana butang ni..kemudian...jeng...jeng..

ubah lah setting macam dalam gambar ni..ok..kalau masih tak nampak.klik aje bagi besar. Kemudian
ok...dah siap ye...PAGES anda akan jadi ye..

Sudah selesai ye...Terima kasih kerana sudi berkunjung ye...Ada apa-apa masalah, bagi tahu saya...komen-komen lah.

7 comments:

Cik Liz a.k.a Leza said...

nice tutorial...keep it up bebeh ghahaha

nizam omar said...

@Cik Liz a.k.a Leza heheh..xbalik rehat ke? dok jadi admin ni sibuk sikit lah..dah try buka blog kita?

Cik Liz a.k.a Leza said...

@nizam omar xada masa nak balik bz giler hahaha...dah terjah dah pon...cehhh admin tuuu hahha

nizam omar said...

@Cik Liz a.k.a Leza belajar2 dulu..mana lah tahu kan.kita sama tolong tingkatkan trafik..heheh

farah nordin said...

sama-sama....

fariezz said...

thanks

muhammad saiful abdul wahid said...

TAK TAHULAH NAK BUAT PAGES APER YEK?

Related Posts with Thumbnails

Followers